В навечерието на Деня на народните  будителители в  специалното  училище

...
В навечерието на Деня на народните  будителители в  специалното  училище
Коментари Харесай

Нови детски песни прозвучаха премиерно в училището за деца с нарушено зрение във Варна

В навечерието на Деня на народните  будителители в  специалното  учебно заведение за възпитаници с нарушено зрение " Проф. доктор Иван Шишманов “ във Варна прозвучаха премиерно нови песни за деца.

 

Гост в учебното заведение беше дългогодишният другар на децата и създател на известни песни Доно Цветков. Децата от учебното заведение особено бяха подготвили танци върху  две от обичаните си песни - " Ало, ало слънчице “, " Семенцата ", които той е написал по стихове на поетесите Райна Пенева и Кина Къдрева.

Доно Цветков ги зарадва с нова продукция, като показа предпремиерно нови псени. Сред тях беше и песента " Вечният Дядо Коледа “ - още веднъж по стихове на поетесата Райна Пенева и аранжимент на Петър Песев, основана и записана неотдавна във Варна в осъществяване на Петя Буюклиева и детско шлагерно студио ДА.

Новата продукция е осъществена благодарение  на поддръжката на Националния фонд Култура.

" За мен ще остане паметен спомен и тази среща с децата от учебно заведение " Проф. доктор Иван Шишманов “. След първата ни среща, която беше преди две години, сякаш вечно в мен се запечата прегръдката на децата. Тя ще ме топли цялостен живот, тъй като усетих по какъв начин моите песни вършат децата щастливи. Възхитен съм от грижите за децата, които се поставят в учебното заведение, от отношението на учителите, които вършат от невъзможното – допустимо “, показа Доно Цветков.

И тази прочувствена среща, изпълнена с музика, вероятно също ще остане незабравима и за двете страни. След вълненията, музиката и позитивните страсти, срещата естествено приключи с замяна на дарове. Авторът на обичаните песнички Доно Цветков получи направени от децата сувенири, а той им подари свои авторски албуми с песни, на  които децата да се забавляват, да пеят и да танцуват на тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР